28 Nov 2012: bezoek Commissie voor de Landsverdediging

28 november 2012: Bijzonder bezoek in het militaire ziekenhuis

De Commissie voor de Landsverdediging bezocht het militaire ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Ze kregen er op 28 november 2012 een blik achter de schermen, zodat de cijfers en feiten uit hun dossiers tot leven komen.

"Vandaag is een unieke gelegenheid om ons ziekenhuis en wat we allemaal doen en kunnen te tonen aan de volksvertegenwoordigers", vertelt geneesheer kolonel Pierre Neirinckx, directeur van het Militair Hospitaal Koningin Astrid. Samen met generaal-majoor Geert Laire, commandant van de Medische Component, leidde hij de commissieleden langs de gespecialiseerde afdelingen: de medische urgentiegroep (mug), het centrum voor hyperbare zuurstoftherapie, het centrum voor medische expertise en het brandwondencentrum.

Het militaire ziekenhuis heeft gespecialiseerde departementen en diensten die je in een algemeen ziekenhuis niet vindt. Toch werken ze nauw samen met andere academische ziekenhuizen, waaronder het UVC Brugmann, de Cliniques Universitaires St.-Luc en het UZ Leuven. In totaal werken er 587 personen en daarmee is het ook de grootste eenheid van de Medische Component.

 

URGENTIE?

 

DISPATCHING: 02/264 48 48

 

koningin astrid